Et smart stik – den moderne timer

Et smart stik – den moderne timer

Timere, timere, timere eller hvad de hedder, har vi kendt dem i mange år.

De virkelig gamle modeller var elektromekaniske. En lille motor fik uret til at dreje. Dette gav også en typisk blød og summende lyd. Opsætning var noget af en besvær, fordi lille pin skulle trækkes tilbage på de ønskede skiftetider. En anden ulempe var, at i tilfælde af strømafbrydelse, timeren kom til stilstand og dermed forstyrret programmet.

timer gammeldags

Senere kom de digitale versioner. Ofte udstyret med en mini LCD-skærm for at se, hvad indstillingerne er. Normalt uden et forstørrelsesglas for ikke at se, hvad der blev sat og hyppigt tryk på mini knapper var også ubelejligt.

Heldigvis lever vi nu i IoT-æraen. Takket være overkommelige Wi-Fi-moduler og cloud-teknologi er det muligt at lave Smart-stik, også kaldet Smart Plugs. Normalt fungerer disse over det eksisterende Wi-Fi-netværk, men alternative protokoller som Zigbee er også tilgængelige.

En af de største fordele ved Smart Plugs er netop forebyggelsen af ulejligheden ved gammeldags skifteure beskrevet ovenfor. Du kan betjene og programmere et Smart Plug via en app på din smartphone. Du kan også kombinere flere smarte stik i en gruppe, så du kan programmere og betjene alt på én gang. Så slippe af med de gamle skifteure og gøre dit liv let.

Indstil Tidsplan smart plug Hihome - Sæt tidsplan

De bedre versioner af smarte stik gør det også muligt at måle dit energiforbrug. Meget lærerigt og nyttigt at spare på energiomkostningerne. En yderligere fordel er, at du kan oprette smarte scenarier baseret på strømforbrug. Sluk f.eks. opladeren på din E-Bike. (se artiklen med programmeringseksempel).

Hihome Smart Plug - Den mest bekvemme Smart Plug

Og hvis du ikke er hjemme og stadig ønsker at styre eller programmere belysningen, kan du. Super praktisk!